inkomensschade door hondenbeet? Van der Toorn Helpt

Schadevergoeding hondenbeet: verlies aan inkomen

Bij letsel door een hondenbeet, zult u waarschijnlijk niet zo snel worden geconfronteerd met schade in uw inkomen. Toch kan dit soms gebeuren. In dat geval kunt u beter gelijk hulp van een letselschadespecialist inschakelen. Dat is voor u bijna altijd gratis!

inkomensschade door hondenbeet

De meeste mensen in Nederland hebben niet zo veel financiële ruimte. Als uw inkomen door een hondenbeet vermindert, lijdt u veelal direct voelbaar inkomensschade. Juridisch noemen we dit: schade ten gevolge van een verlies aan verdienvermogen.

Trouwens, naast uw inkomensschade zal de aansprakelijk partij ook al uw extra kosten en een smartengeld moeten vergoeden.

inkomensschade door hondenbeet

Een vermindering van inkomen zal zich bij letsel door een hondenbeet misschien niet zo snel voordoen. Maar áls het gebeurt, kan het u in financiële problemen brengen. Zeker in de huidige tijd. Alles is duur en vanwege onze levensstandaard, liggen onze vaste lasten nu eenmaal hoog. De meesten van ons kunnen het met een lager inkomen niet erg lang volhouden.

Schade in de inkomensfeer ontstaat omdat u door uw letsel arbeidsongeschikt bent geraakt. Als u in vaste dienst bent, wordt uw salaris bij arbeidsongeschiktheid maximaal 1 jaar volledig doorbetaald. Na het eerste jaar, valt uw salaris terug tot 70%. Soms gebeurt dat direct na het eerste jaar, soms in “stapjes”.

Als ZZP-er of uitzendkracht voelt u uw inkomensschade al vanaf dag één. Immers, u wordt bij arbeidsongeschiktheid niet of bijna niet doorbetaald.

voorbeelden inkomensschade door hondenbeet

Soms zult u door een hondenbeet (vrijwel) direct inkomensschade lijden, zoals bij:

 • het missen van (structureel) overwerk
 • het missen van onregelmatigheidstoeslag
 • het missen van bonussen
 • het werken via een uitzendbureau (direct 70% salaris via de Ziektewet)
 • het werken op een tijdelijk contract (per einde contract Ziektewet met direct 70% salaris)
 • het werken via een pay-rolbedrijf (vaak ook maar 70% salaris, al dan niet via de Ziektewet)
 • het werken op een 0-uren contract (vaak géén doorbetaling van salaris)
 • het werken op een min-max contract (vaak beperkte doorbetaling van salaris)

Op de langere termijn moet u zelfs denken aan:

 • het verschil tussen uw WIA-uitkering en uw salaris
 • het missen van salarisstijgingen
 • het missen van promoties
 • verminderde pensioenopbouw en
 • verminderde kans om elders promotie te maken

Ook komt het in veel sectoren voor dat er naast het werk in loondienst wordt  ”bijgeklust” (ofwel: “zwart werk”). Wij noemen dat “werkzaamheden in de informele sfeer”. Kunt u deze klussen na hondenbeet niet meer doen, dan kunt u die schade naar Nederlands recht in beginsel ook vorderen, alhoewel dit natuurlijk wel afdoende bewezen moet kunnen worden.

Inkomensschade zelfstandige met letsel door hondenbeet

Als zelfstandig ondernemer kunt u – net als ieder ander mens – door een hondenbeet letsel oplopen. Als ZZP-er merkt u dat direct in uw inkomen. In een eenmanszaak of VOF eveneens. Het vaststellen van de inkomensschade van zelfstandige is een lastige en tijdrovende klus, die niet zomaar door iedere letselschadespecialist wordt beheerst. Bent u DGA, dan wordt de schadevaststelling nóg lastiger. Bij Van der Toorn Personenschade zijn wij als geen ander in letselschade van zelfstandigen gespecialiseerd.

Hoe nu verder?

Heeft u door een hondenbeet letselschade opgelopen? Vraag ons dan om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en dus KOSTELOOS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u wilt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. En dan kunt u zelf beslissen wat u doet. En als wij met elkaar in zee gaan, dan krijgt u van te voren sowieso de garantie dat onze hulp voor u helemaal GRATIS zal zijn.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp na hondenbeet

Elke dag merken wij hoe lastig slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.