Schadevergoeding hondenbeet berekenen | Gratis advies
  • Home
  • Heeft u recht op een schadevergoeding bij hondenbeet?

Heeft u recht op een schadevergoeding bij hondenbeet?

Wat is letselschade? En welke schade moet door de eigenaar van de hond worden vergoed? Lees hier meer over vergoeding van letselschade en smartengeld na een hondenbeet.

Schadevergoeding hondenbeet vergoed

Een hondenbeet heeft bijna altijd financiële gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan uw medische kosten, reiskosten voor doktersbezoek en een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan (smartengeld). Deze schade moet door de eigenaar van de hond worden vergoed.

De eigenaar van een hond is in Nederland altijd aansprakelijk voor letselschade door een hondenbeet. En deze schade is standaard meeverzekerd op zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering. Uw letselschade zal dus altijd door de verzekeraar van de eigenaar van de hond worden vergoed. Zo simpel is dat.

Bij letselschade door een hondenbeet kunt u denken aan alle nadelige financiële gevolgen van die beet. In het bijzonder aan:

Littekens en kosten van plastische chirurgie

Een hondenbeet heeft bijna altijd littekens tot gevolg. Soms genezen deze littekens helemaal, maar vaker blijven ze zichtbaar. Vooral bij kinderen en jongeren kunnen littekens tot psychische problemen lijden. Bij vrouwen misschien nog wel meer dan bij mannen.

Het kan soms tot wel enkele jaren duren voor een litteken “rustig” is geworden en pas dan is echt duidelijk wat zichtbaar blijft en wat niet. Vooral bij kinderen en jongeren is er in de (verre) toekomst soms plastische chirurgie nodig.

Niet alle kosten van plastische chirurgie worden door uw zorgverzekeraar vergoed. Of het is niet duidelijk of deze kosten over 5 of 10 jaar nog steeds worden vergoed. Terwijl u voor absolute zekerheid wilt kiezen, is het niet zelden de aansprakelijke verzekeraar die uw letselschade of – misschien nog wel erger – die van uw kind, zo snel mogelijk wil afkopen. En wat is dan wijsheid?

Ontstekingen, doktersbezoeken en verbandmiddelen

Vaak heeft een hondenbeet ontstekingen tot gevolg. Dit betekent – behalve veel pijn – dat uw verwondingen bijna dagelijks verzorgd moeten worden. Niet zelden gebeurt dat in het ziekenhuis of bij uw huisarts. En al die keren moet u daar met de auto of taxi naar toe worden gebracht.

Na een hondenbeet ontstaan dus bijna altijd extra kosten

Als u letsel heeft opgelopen door een hondenbeet, dus loopt u dus bijna altijd tegen extra kosten aan. En niet alleen op medisch gebied. Als u wilt weten welke kosten u in het kader van uw letselschade allemaal vergoed kunt krijgen, klik dan hier.

Arbeidsongeschiktheid

Zolang uw wonden niet zijn genezen, mag u zich vaak niet volledig belasten. Voor sommige mensen betekent dit dat zij niet in staat zijn om te werken. Velen van u krijgen het salaris doorbetaald. Maar heeft u bijvoorbeeld een tijdelijk contract, een baan via een uitzendbureau of draaide u veel extra uren, dan mist u direct inkomen. In dat geval ontstaat is er bij u gelijk sprake van schade in uw inkomen. En bij letsel na een hondenbeet kan uw arbeidsongeschiktheid – en dus inkomensschade – soms lang duren.

Smartengeld

Littekens zijn ontsierend en vaak psychisch belastend. Daarom heeft u ook recht op een vergoeding van smartengeld (ofwel: vergoeding van immateriële schade).

Bij het vaststellen van het smartengeld bij littekens spelen verschillende factoren een rol, zoals:

  • ernst en zichtbaarheid van de littekens,
  • leeftijd en geslacht van het  slachtoffer,
  • intensiteit van medische behandelingen (bijvoorbeeld hersteloperaties en plastische chirurgie) en de
  • (blijvende) lichamelijke en psychische gevolgen.

En wat nu?

Juridische hulp van een letselschadespecialist is in geval van een hondenbeet altijd GRATIS. Op deze bladzijde heeft u kunnen lezen dat het vaststellen van uw letselschade een lastig verhaal is. Daarbij lopen de belangen van uw tegenpartij niet altijd gelijk met die van u. U doet er dan ook goed aan om u door een gecertificeerd letselschadebureau te laten bijstaan. De letselschadejuristen & register-experts van Van der Toorn Personenschade zijn als geen ander gespecialiseerd in letselschade na een hondenbeet. Wij helpen u graag en wij helpen u goed.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp na hondenbeet

Elke dag merken wij hoe lastig slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.