Letselschade hondenbeet - Van der Toorn Letselschade
  • Home
  • Letselschade en hondenbeet

Letselschade en hondenbeet

Bent u gebeten door de hond van een ander en heeft u daarbij letsel opgelopen? Dan is het toch logisch dat u uw letselschade vergoed wilt hebben?

Letselschade hondenbeet: hoe werkt dat in de praktijk?

Om na een hondenbeet uw letselschade vergoed te krijgen, is het mogelijk om hulp van een letselschadespecialist in te schakelen. Dan hoeft u niet steeds alles zelf te regelen en weet u zeker dat er ook iemand is die alleen aan uw belangen denkt.

Als de eigenaar van de hond een aansprakelijkheidsverzekering (AVP-verzekering) heeft, dan zal onze hulp u helemaal niets kosten. In dat geval moeten uw juridische kosten (lees: ons honorarium) namelijk óók door de verzekeraar van de eigenaar van de hond worden vergoed. Dat is in de Wet geregeld in art. 6:96 BW. U heeft dan in feite dus recht op GRATIS juridische hulp van een letselschadespecialist.

Moet ik zelf iets doen?

Jawel, alleen in het begin zult u uzelf en ons even kort op weg moeten helpen. Anders dan bij auto’s zijn wij namelijk niet zelf in staat te achterhalen of de eigenaar van de hond is verzekerd en zo ja, bij welke maatschappij.

Maar, waarom moet ik dat zelf doen?

Wanneer wij de eigenaar van de hond onaangekondigd en per aangetekende brief om deze gegevens vragen, wil dan nog wel eens “averechts” werken (lees: dan wil men geen medewerking verlenen).

Mensen houden er nu eenmaal niet van om “uit het niets” door een letselschadebureau aansprakelijk gesteld te worden. Op zich ook wel begrijpelijk. Wij merken dat het vaak een gevoelskwestie is en helpt enige uitleg van uw kant.

Vandaar dat wij onze klanten altijd adviseren eerst even persoonlijk contact met de eigenaar van de hond op te nemen. Om te vragen of hij of zij tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid (AVP) is verzekerd. Op deze manier wordt de eigenaar van de hond alvast in enige mate voorbereid. Vaak blijkt het dan uiteindelijk helemaal geen probleem te zijn om de verzekeringsgegevens aan u te verstrekken.

Een ander voordeel voor u is dat wij ons in die situatie meteen rechtstreeks tot de verzekeraar van de eigenaar van de hond kunnen richten. Dat scheelt een hoop tijd en daardoor wordt uw letselschade des te sneller vergoed. Ook scheelt dit vaak een hoop “discussie” met de eigenaar van de hond, die nu eenmaal niet precies op de hoogte is van het Nederlands recht.

De eigenaar van een hond weet meestal niet dat hij volgens de Wet “automatisch” aansprakelijk is. En zal mogelijk dus een uitgebreide discussie met u beginnen die er juridisch gezien helemaal niet toe doet. Hoe begrijpelijk zo’n discussie van zijn kant misschien ook zal zijn.

Wat moet ik dan zelf doen?

Het is dus belangrijk dat wij zo snel mogelijk de beschikking krijgen over:

  • de naam, adres en woonplaats van de eigenaar of bezitter van de hond
  • het antwoord op de vraag of de eigenaar of bezitter van de hond tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd en zo ja,
  • bij welke maatschappij en onder welke polisnummer die verzekering is afgesloten.

Zodra wij die gegevens van u hebben gekregen, gaan wij voor u aan de slag. U kunt zich verder richten op uw herstel. Wij doen de rest en dat kost u niets. Beloofd!

Hoe verder?

Heeft u een hondenbeet opgelopen en is er letselschade? Vraag ons gerust om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en KOSTELOOS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u wilt. U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd letselschade advies. En vervolgens kunt u zelf beslissen of u onze hulp nodig heeft of niet.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp na hondenbeet

Elke dag merken wij hoe lastig slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.